Portfolio

  • zaanseschans Aannemingsbedrijf van den berg

Zaanse Schans

De fundering van de steiger bestaat uit een landhoofd van stalen damwand. De oploop- en zijsteiger staan op FSC basralocus palen. Het gedeelte van waar de cruise schepen kunnen aanmeren is uitgevoerd in stalen buizen van 18 meter lang waar een kokermuts op gelast is. In de kokermuts is een basralocus kop geplaatst voor het aanzicht. De steiger op zich is opgebouwd uit stalen kespen, gordingen en schoren. De buitenzijde is afgewerkt met FSC azobée wrijfgordingen. Het loopdek is uitgevoerd in KLP dek delen.

  • stalenbuis palen riool Aannemingsbedrijf van den berg

Stalen buispalen in het riool

Buispalen worden toegepast vanwege de beperkte trillingen die het paal systeem met zich mee brengt. De buispalen kunnen bijna onbeperkt verlengd worden en hebben een hoog belastbaar vermogen. Er wordt vaak voor buispalen gekozen omdat dit systeem ook met ministellingen kan worden geplaatst voor bijvoorbeeld een aanbouw of inpandig werk.

  • plaatsing kunstwerk hoorn Aannemingsbedrijf van den berg

Plaatsing kunstwerk Hoorn

Na het plaatsen van een stalen damwand-kuip zijn er buispalen in de kuip geheid. Op deze palen is een beton fundering gestort voorzien van 45 stuks M30 ankers. Na het trekken van de damwand-kuip is het kunstwerk van R van de Wint geplaatst.

  • stalendamwand Aannemingsbedrijf van den berg

Stalendamwand op de Polderbaan

Een tijdelijke stalen damwandsleuf voor het vervangen van twee vuilwater persleidingen van ca. 800. Tijdens het verwijderen van de damwandsleuf worden de plankgaten opgevuld met een mengsel van bentoniet en cement om de sluitlaag weer dicht te maken.

  • brugvernieuwen Aannemingsbedrijf van den berg

Brug vernieuwen

Na het demonteren en afvoeren van de oude brug worden de basralocuspalen getrokken en vervangen voor azobée palen. Daarna kan de nieuwe brug op de palen gemonteerd worden.